Rezidenční soubor
Císařská vinice
 

Když se spojí ti nejlepší ve svém oboru, výsledek za to stojí

Zbrusu nová obytná čtvrť Císařská vinice se nachází na sluncem zalitém jižním svahu Prahy 5, v lokalitě zvané na Císařce. Díky své poloze ve svažitém terénu nabízí unikátní výhledy a také klid, když pomyslný ruch velkoměsta zůstává pocitově daleko za vámi. Přesto máte z Císařské vinice jen kousíček do oblíbeného volnočasového parku Ladronky nebo na procházku po Hradčanech. Na vzniku velkoryse pojaté rezidenční čtvrti se podílela celá řada expertů. Nic nebylo ponecháno náhodě – od architektonického návrhu, přes design interiérů až po návrh zahrad. Velkoryse pojatému bydlení odpovídá i volba materiálů a zařízení interiéru promyšlených do posledního detailu.

Video
Rezidenční soubor Císařská vinice

Architektem celého rezidenčního souboru, který zahrnuje několik solitérních vil, řadové domky a dva bytové domy s 69 byty, je známý pražský ateliér Podlipný Sladký architekti. Jejich architektura a řešení vnitřního prostoru si klade za cíl propojit domov s okolím a zároveň zajistit maximální míru soukromí. Chytré dispozice jsou velmi funkční a s důrazem na prostorné obývací místnosti a propojení s exteriérem. Každý z bytů má balkon nebo velkou terasu, byty v přízemí také předzahrádky. Rodinné domy disponují krásnými zahradami orientovanými na jih. K návrhu zahrad i veškerého veřejného prostoru a zeleně rezidenční čtvrti byl přizván známý krajinář a zahradní architekt Ferdinand Leffler z ateliéru Flera. Ten navrhl zahrady a zeleň tak, aby každý byt disponoval krásným výhledem, domy funkční zahradou a společný park aby vybízel k posezení i aktivnímu trávení volného času.

Zdravé a bezpečné bydlení

Developer rezidenčního projektu Císařská vinice, společnost JRD, si jako první na českém trhu vytyčila ambiciózní cíl, a sice vystavět čtvrť v duchu tzv. zdravého bydlení. Zdravé bydlení reprezentuje čistý vzduch, příjemné klima, přirozené světlo, tiché vnitřní prostředí, zdravé materiály, kvalitní návrh osvětlení, duševní rovnováhu, místo pro volný čas i dostatek zeleně. A proto jsou vily nízkoenergetické, jejich součástí je vzduchotechnika s rekuperací vzduchu, vytápění a chlazení stropů, tepelné čerpadlo, velkoformátová okna s trojskly a automaticky ovládanými předokenními žaluziemi, extenzivní zeleň na střechách, promyšlené dispozice i prostorná zahrada. Samozřejmostí je i naprostá bezpečnost bydlení, a z tohoto důvodu volba provedení kompletní elektroinstalace padla na rozváděčové skříně a instalační a jisticí přístroje od renomovaného německo-francouzského výrobce Hager.

Interiéry od designérů z Olgoj Chorchoj

Chceme-li docílit toho nejlepšího zážitku z bydlení, musíme svěřit vybavení interiérů těm nejlepším interiérovým designérům. Ke spolupráci na rezidencích Císařská vinice byli proto přizváni designéři prof. Michal Froněk a Jan Němeček ze studia Olgoj Chorchoj. Studio Olgoj Chorchoj vystavovalo například v galerii Moss a v Radio House Gallery v New Yorku, v londýnské galerii Vessel, pravidelně vystavuje také na milánském Design Weeku. Kromě toho je držitelem ocenění Czech Grand Design. Michal Froněk osobně navrhoval pro Císařskou vinici detaily interiérových řešení a vybíral vybavení a zařízení, které bylo ve standardním provedení interiérů.

Důležitým detailem, který dotváří celkový dojem z interiéru, jsou vypínače, zásuvky a další koncové elektroinstalační přístroje, např. televizní, datové nebo USB zásuvky. Zde padla volba na designovou řadu vypínačů berker Q.3 v bílém a antracitovém provedení. Vypínače berker Q.3 jsou oblíbenou volbou architektů. Díky svému nevtíravému vzhledu, který na sebe nikterak nestrhává pozornost, skvěle doplňují a nechají vyniknout veškeré moderní interiéry. Zároveň ale zaujmou svým precizním řemeslným provedením a kvalitní sametovou povrchovou úpravou, čímž dodávají interiéru punc solidnosti, kvality a neobyčejnosti. Svými vlastnostmi tak perfektně zapadly do precizně vymyšlené mozaiky celkového designového řešení interiérů.

Rezidenční projekt Císařská vinice míří výš, než většina běžných komerčních developerských projektů. Svým zodpovědným přístupem k architektonickému řešení, kvalitnímu návrhu i výběru vybavení interiérů i důrazem na aspekty zdravého bydlení dokazuje, že když se spojí skuteční odborníci ve svých oborech, dají vzniknout neobyčejnému výsledku. Příjemná sousedská atmosféra panující na Císařské vinici je toho důkazem.